Camping, camping och CAMPING med en aning kost

14.09.2015 13:47

Nu har vi varit ute på den första rundan vilket var riktigt roligt(vilket jag inte trodde, hade en dålig inställning). Jag hamnade i en mycket bra och rolig grupp vilket lyfte hela resan. Hela gruppen var väldigt tävlingsinriktade så när vi lyckades lösa de första små "gåtorna" och fick börja traska iväg först växte allas horn fram direkt! Därefter fortsatte detta genom hela resan och vårt mål var att komma först, oavsätt! Det lyckades vi bra med.


Resans olika aktiviteter bestod av bland annat flottbygge där vi använde vår packning som flytkraft, vindskyddsbygge, kartläsning, matlagning i trangiakök, fira ner för berg med rep och mycket.. mycket.. vandring!
När vi väl var i mål och hemma efter dessa två dagar var jag helt slut! 

Nu under vecka (37) som gick har vi haft mycket med kost igen. Nu har vi läst om Nordisk kosthållning vilket härstammar från medelhavskosten. Vi har nu använt dessa nya kunskaper för att skapa måltider/recept inför denna veckans camping. JUST DET! Vi ska ut redan nu igen! Denna gången är vi iväg tre dagar där vi under första dagen kommer spendera mesta delen av tiden för att laga maten som planerades från den nordiska kosthållningen. Vi kommer laga det över öppen eld eller med andra tekniker så som kokgrop och rökning. Detta kommer bli spännande att testa på och jag ser framförallt framemot 17 slaget då vi ska vara klara och börja äta!

Den nordiska kosthållningen ska vara väldigt hälsosam och kan minska risk för hjärt- och kärlsjukdommar, risken att få typ 2-diabetes, sänkt blodtryck & kolesterol (LDL) och höjt HDL(goda kolesterolet) samt ökad insulinkänslighet. Det ska bli spännande att få reda på den viktigaste frågan, ÄR DET GOTT?! Eller vad tycker ni är det viktigaste? :)

 


 

 

Kontakt

PT-Lind Jakobsberg, järfälla 0768351710 johanlindgren19@hotmail.com